Meidan Metsastyskoirat

Blogi

Munsterikerhon Mestaruus 2012

Posted by metsastyskoirat on September 2, 2012 at 10:45 AM

No niin, kesä meni jonkin verran treenates ja vesikoekkin suoritettiin täysin pistein jo kesäkuun alussa.

Suomen münsterikerhon syyspäiville osallistuttiin niin lauantaina kokeeseen kuin oppaantoimessa sunnuntaina maastoon. Lauantain koe oli samalla kerhon mestaruus koe, joka tänä vuonna pidettiin puintien myöhästymisen takia metsäkokeena.


La aamuna kokoonnuttiin Laihian torilla ja koeryhmien arvonnassa, olimme ryhmä 1:ssä jossa tuomarina Eija Rantanen ja Aspirantti Kari Hukkanen. Samaan ryhmään tulivat myös Miron emä Alfiina ja täyssisko Eimi, kummatkin VOI-luokan koiria. Edellisvuoden mestari Mäyräsalon Kafka oli myös ryhmässämme osallistuen AVO-luokkaan, sekä yksi isomünsterinseisoja NUO-luokassa.


Miro haki useamman erän ja hakuaikaa kertyi kaikkiaan yli 80 minuuttia. Ensimmäisessä erässä Miro otti seisonnan tod.näk. lehtokurpalle, mutta siitä tuli tyhjä seisonta kun ohjaaja (minä) mokaili avanssi-käskyn viivytyksen kanssa. Toisessa erässä käytiin kesantopellon puolella ja siellä Miro seisoi jotain kahlaajaan tms. siihen tehtiin kyllä riistatyö (eikä koira mennyt perään), mutta siitä ei ainakaan hyötyä kokeen arvosanalle ollut. Kolmannessa erässä Miro heti merkkaili hajuja ja jo kohta seisoi, siitä sitten ilmoitus ja vauhdilla avanssi-käskyä ja kurppa lentoon vaihettaisen avanssin jälkeen. Ampuja-aspirantti ampui ja Miro loikkasi kaksi hyppyä eteenpäin ja pysähtyi. Sain luvan kytkeä koiran. Siinä oli meidän riistatyö - onnistuneesti takanapäin, eli kakkosessa oltiin kiinni. 8)

Neljännessä erässä Miron haku laajeni jo metsäolosuhteisiin liikaa ja oli useamman kerran hukassa. Tuomari käski kytkeä koiran ja totesi että meillä on enää edessä kylmänlinnun nouto (olin itsekin sitä mieltä että jos nyt lähdetään ykköstä jahtaamaan, niin son sitte "upporikasta tai rutiköyhää", joten tyydyin tähän päätökseen mutisematta). Palasimme autoille ja teimme noudon, joka meni rutiinilla.


Tässä koekertomus:

"Haku: Birkon haku on tänään vauhdikasta. Viimeisessä erässä haku on liiankin laajaa ja koiraa joudutaan etsimään. Rasitteena 1 tyhjä seisonta ja kahlaajan seisonta. RT: Seisoo 3. erän lopussa ja nostaa pienen jäljityksen jälkeen kurpan. Pientä levottomuutta linnun lähtiessä. Nouto: Rutiini suoritus kylmällä linnulla. Eräkertomuksen laati aspirantti Kari Hukkanen. Tuomari Eija Rantanen."

Pisteytys:

Haku 3x7=21

Riistatyö 3x6=18

Nouto 5x3=15

Vesityö 5x4=20

==> yht. 74 pist. ===> AVO 2!!!  8)

Categories: None

Recent Videos

833 views -