Meidan Metsastyskoirat

Blogi

Pari AVO nollaa, AVO 3 ja kolmas AVO 2!!

Posted by metsastyskoirat on January 10, 2013 at 6:50 AM

Marraskuu aikana käytiin MIron kanssa kolmissa kokeissa, eikä niistä paljoo jäänyt kotiintuomisia :|.

Pari AVO 0 tulosta, joissa toisessa MIro teki täydentävän riistatyön supille, mutta lintujen käsittely ei sitten onnistunutkaan vaan tuli törmäyksiä/karkotuksia joten nolla tulokset oli ihan "ansaittuja" :roll:.

 AVO 3 tuli ok riistatyöstä peltopyille ihan päivän päätteeksi, mutta ennen sitä oli myöskin töpeksimisiä fasaanien kanssa, joten sekin oli ihan "ansaittua" ;).


Sitten pidettiin joulukuu taukoa ja tammikuun alussa tuli mahdollisuus osallistua kokeeseen. No sinnehän mentiin vähän niin kuin "soitellen sotaan" kun ei noita treenikertoja kauheasti ollut joulukuun aikana tullut.

Maassa oli ihan kivasti lunta jossa oli lintua kantava hanki pinnalla. Pakkasta oli 5 astetta ja tuuli oli lähes olematon. Eli päivän oli täynnä erittäin juoksevia lintuja joita oli hankala saada seisonnalle. Saatikka pysymään seisonnalla kun ohjaaja, ampuja ja tuomari sinne saapuivat. Kaikkien koirien hakuerät olivat metsiköissä, koska siellä ne fasaanitkin oleskelivat tähän aikaan.

Mirolle sattui törmäys/karkoitus ekan hakuerän alkupuolella, mutta tuomari antoi meidän jatkaa hakuerää kun näki ettei koiralla ollut peräänmeno haluja, vaikka useampi lintu tilanteesta lähti. Riistatyön tehtiin toisessa hakuerässä.

Miro otti seisonnan pieneen kuusipuskaan jonka ilmoitin. Siitä sitten toimintalupa ja Miro teki vaihettaisen avanssin kuusipuskaan. Sieltä lähti fasaanikukko juoksemaan ja Miro tuli puskasta perässä, lintu otti siivet alleen parin metrin juoksun jälkeen ja Miro jäi paikalleen kun lintu lähti lentoon. Ampuja ampui ilmaan, koska kukon lentosuuntaan ei voinut ampua. Miro oli edelleen hyvin paikallaan. Siinähän oli sitten itsellä hymy herkässä kun onnistuminen tuli ja toivoin että meidän päivä olisi siinä, sillä mikä tahansa tulos kun kelpaa :)

Ja niinhän siinä kävi ettei meidän enää "tarvinnut" hakuun lähteä vaikean keliolosuhteen vuoksi. Ja AVO 2, 67 pistettä tuli plakkariin 8).


Seuraava koitos onkin sitten ehkä helmikuun lopussa...


Categories: None

Recent Videos

833 views -