Meidan Metsastyskoirat

Blogi

Mirosta Suomen muotovalio jne..

Posted by metsastyskoirat on May 5, 2013 at 12:35 AM

Viime keväänä Vaasan KV-näyttelyn jälkeen päätin että kolmatta sertiä lähdetään seuraavan kerran hakemaan, kun saan esittää Miron Käyttöluokassa (eli koiralla olisi muotovalion arvoon oikeuttavat koetulokset). Nuo muotovalio arvoon oikeuttavat vähimmäisvaatimukset eli kaksi AVO2 tulosta saatiin sitten syksyn 2012 aikana.

Täten osallistuimme 23.3.2013 Jämijärven Ryhmänäyttelyyn, tuomarina Tanya Alhman-Stockmari. Miro oli ainut pienimünsterinseisoja tässä näyttelyssä. Ja vähän epäillen näyttelyyn lähdin, kun tältä tuomarilta ei ollut kauheasti pikkumunstereille sertejä herunut. No oli sitä jo silmäilty seuraavakin näyttely varalle...

Kehässä tuomari kertoi arvostelun suoraan kehäsihteerille ja kuulin arvostelusta ainoastaan sanan "erinomainen... erinomainen...". Ja sieltähän se sitten tuli arvosanaksi ERInomainen, KÄK1, SA, SERT, ROP ja kerroin koirasta tulevan nyt Suomen Muotovalio. Tuomari oli iloinen saavutetusta valionarvosta, kun sen eteen vaaditaan ne koetulokset.


Tässä arvostelu:

"Erinomainen koko. Oikeat rungon mittasuhteet. Kaunislinjainen pää. Erinomaiset korvat. Hyvin kulmautunut ja rakentunut edestä. Erinomainen raajaluusto. Liikkuu riittävällä ulottuvuudella takaa. Aavistuksen jyrkkä lantio. Erinomaiset ranteet ja käpälät."

Categories: None

Recent Videos

833 views -