Meidan Metsastyskoirat

Blogi

Syksyn 2015 kuulumisia

Posted by metsastyskoirat on October 8, 2015 at 8:45 AM

Aika taas on vierähänyt ja syksyn kuumimmat lintualoitukset takanapäin.

 

Kävimme Ruotsin Kirunassa riekkojahdissa 5 päivää alkaen elokuun 25.pv. Kelit olivat vähäliiankin lämpöisiä aloistuspäivät ja mäkäräisiä riitti, muutamia lintukosketuksia oli ja pudotuksia saatiin yhteensä 4 kpl:tta kahden ekan päivän aikana.

Seuraavat kaks päivää menikin vesisateessa, ja emmä nähneet/kuulleet siien iskuakaan. LViimeisenä päivänä löysimme sen parhaan päivän ja vielä kelikin suosi sopivalla tuulella ja auringolla - mutta eihän ne koirat sitten oikein toimineet niin kuin olisi toivonut.. No podotuksia saatiin kuitenkin 2 kol;:tta.

Suomen kanalintualoituksessa vietetiin kans Lapissa aikaa 5 päivää ja pudotuksia tuli vielä vähemmän - vaivainen yksi riekko ja yksi tavi. Lintuja ei näkynyt juurikaan mitään verrattuna edellisiin vuosiin.

 

Koirat ovat koko syksyn toimineet lintujahdeissa vähän niin ja näin.

Mirolla, nyt 6,5v, seisontakynnys on ollut hakusessa ja jahti on lähinnä lintujen karkottamista ja karkkojälkien haukkumista. Toki on muutaman kerran malttanut seistäkin, joista on sitten pudotus saatu.

Ola taasen ei ole pelittänyt yhtään niin kuin viime vuonna antoi ymmrätää - hakuinto tuntuu olevan puuttellista, seisoo herkästi hajuille, avanssia ei olla oikein päästy edes näkemään niin vähäisten lintukosketusten vuoksi. Muutaman linnun olen päässyt pudottamaan, mutta nytten sitten nouto ei tahdo pelata (ts. aikailee linnun tuomisen kanssa)

 

Nyt on sitten alkanut kiinnostaa uuden koiran hankinta, Bretoni ollut mielessä... Katsotaan, katsotaan...

Categories: None

Recent Videos

833 views -