Meidan Metsastyskoirat

Eräopen Ola

Ola muutti meille syyskuussa 2013, ollessaan 3kk ikäinen. Ola on karkeakarvainen saksanseisoja ja hänestä odotetaan kunnon linnunkäsittelijää jahteihimme.

Luonne: Kotioloissa Ola on ystävällinen, rauhallinen ja nöyrä. Ola on sosiaalinen koira suhtautuen ystävällisesti vieraisiin koiriin, vieraisiin ihmisiin tutustuminen sille ottaa aikansa. Metsällä on riistaintoinen, jonka haku vaatii vielä vähän kehittymistä, laajuutta ja kuviointia.
 
Viiimeisen kauden aikana Olasta on kähkeytynyt rauhallinen linnunkäsittelijä, ei häslää, vouhkaa turhia vaan hajun saadessaan paikantaa linnun pääosin ilmavainulla ja seisoo varmasti. Olan seisonnalta ammuttiin kaksi fasaania sen ollessa 8 kuukauden ikäinen.
 
Nouto alkaa olemaan varmaa variksella mutta toki välillä tulee pintaa murrosikäisen kokeilut. Täytyy vaan pysyä vaatimuksistaan niin lopputulos on hyvä. Innolla odotetaan kevään varisjahteja niin pääseen Olakin tottumaan passijahtiin :)
Rakenne: lihaksikas, raamikas, kuitenkin kevyen tuntuman antava; korkeus 65cm ja paino 33kg.
Terveys: Kuvauksiin kevät talvella 2015
Näyttelyt: EH JUK1

KAER: Junkkari 2014; NUO 3 50pist, ulkomuotoarvostelu H. KAER Ilmajoki 11.10.2014, NUO3 52pist.

Vanhemmat: Olan isä Amin on Suomen muoto- ja käyttövalio arvon lisäksi myös Riistakoira 2013 kilpailun voittaja. Amin on meidän kaverin omistuksessa, joten sen ominaisuudet ovat olleet tiedossa (mm. varhaiskypsyys) - aikoinaan olen jopa miehelleni sanonut et jos meille joskus tulee karkkari taloon, se sais olla Amin jälkeläinen. Amin omistajan myyntipuheilla/painostuksella Ola sitten päätyi meille ja eipä ole kyllä tarvinnut katua. On ollut tähän mennessä sen verran helppo koulutettava ja luonnostaan hyvä riistankäsittelijä, ettei voi olla kuin tyytyväinen. Emä on meille vähän tuntemattomampi, mutta kuitenkin käyttövalio, joten ei siinäkään voi olla huonot geenit :)

Isä: FI MVA, KVA, M-13 Sawhill's Amin

Emä: FI KVA Eräopen Misty

 

Recent Videos

896 views - 0 comments